poniedziałek, 14 września 2015

Szybka przekąska z łososiem i szpinakiem

Weekend u mnie jak zawsze szybko i intensywnie minął. Trzeba było nadgonić trochę roboty w nowym mieszkaniu i trochę w starym :) Wzięłam się za przerabianie drewnianej lampki, którą robił własnoręcznie mój tata, zostało mi ją tylko pomalować i wtedy pokażę Wam efekty :) No i oczywiście sezon na przetwory w pełni, na brak obowiązków nie ma co narzekać :)

Niedziela wieczór - zasłużony odpoczynek, a do jedzenia zrobiłam coś co w domu bardzo lubimy, czyli placki tortilli z łososiem i szpinakiem. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu :)


Potrzebujemy:
- placki tortilla
- serek Almette ziołowy (lub inny serek tego typu)
- łosoś wędzony
- liście świeżego szpinaku

Wykonanie:
Tortillę smarujemy serkiem, układamy kawałki łososia i szpinak. Następnie takie placki zwijamy w rulony i tniemy pod skosem na kawałki.


Łososia możemy zastąpić wędliną, a szpinak rukolą, roszponką, czy ulubiona mieszanką sałat. Ja akurat zawsze dodaję szpinak, ponieważ nie lubię go pod żadną inną postacią niż surowy, chociaż wiem, że jest bardzo zdrowy :)


Przekąska zawsze się sprawdza - polecam :)

Smacznego życzę!


Pozdrawiam 
Iza

6 komentarzy:

  1. Bardzo prosta i szybka potrawa, wkrótce na pewno zagości na moim stole.
    Pozdrawiam.:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowita propozycja!!!
    uściski poniedziałkowe ślę

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Pyszne i zdrowe przede wszystkim!
    :)
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  4. to jest u nas hit imprezowy. Robię różne wariacje na temat. Szczególnie smakują gościom te z musztardą francuską

    OdpowiedzUsuń