środa, 24 września 2014

Marynowana cebulka

Marynowana cebulka przydaje się do sałatek, albo sama może służyć jako przekąska.
Jest bardzo prosta w wykonaniu.


Potrzebujemy:



  • 2 kg małych cebulek
  • 1 szklanka octu
  • 4 szklanki wody
  • niepełna łyżka soli
  • niepełna łyżka cukru
  • po 3 kulki ziela angielskiego na słoik
  • po jednym liściu laurowym na słoik

  • Cebulki obieramy, wkładamy do słoików, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. 
    Gotujemy zalewę, gorącą wlewamy do słoików z cebulkami. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 min. Słoiczki stawiamy do góry dnem do czasu aż przestygnął. I gotowe!

    Smacznego!

    Pozdrawiam
    Iza

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz